040 216 424

040 649 569

info@rnterapija.si

Osnovni tečaj plavanja Halliwick


Halliwickov koncept učenja plavanja omogoča vsem ljudem, še posebej osebam s posebnimi potrebami, da sodelujejo v aktivnostih v vodi, da se v vodi samostojno gibajo in da plavajo. (IHA)

Začetki segajo v leto 1949 (London). Utemeljitelj koncepta je James McMillan s sodelavci. Danes se izvaja v številnih državah Evrope in v svetu. Nacionalne organizacije so združene i International Assocation of Halliwick (IHA).

Filozofija Halliwick koncepta učenja plavanja je:
• gibanje v vodi in plavanje predstavlja zadovoljstvo,
• veselje
• sproščenost.

Učenje plavanja poteka skozi igro in v skipinah. Vsak udeleženec ima svojega asistenta, ki mu nudi potrebno podporo.
Plavalec doseže cilj, ko se prilagodi na vodo, vspostavi kontrolo dihanja, doseže ravnotežje v vodi. Učenje plavanja po konceptu Halliwick sledi programu desetih točk.

1. Prilagoditev na vodo
2. Osamosvajanje v vodi
3. Prečno vrtenje
4. Sagitalno vrtenje
5. Vzdolžno vrtenje
6. Sestavljeno vrtenje
7. Vzgon
8. Ravnotežje in mirovanje v vodi
9. Drsenje s turbulenco
10. Elementarna oblika gibanja v vodi in osnovna plavalna tehnik

Osnovni tečaj


• Trajanje tečaja - 25 ur od tega 8 ur praktičnega dela v vodi. Po zaključku tečaja je potrebno opraviti 20 ur praktičnega dela s plavalcem v vodi pod vodstvom mentorja. Če kandidat nima možnosti dela z mentorjem, je potrebno, da opravi 30 ur praktičnega dela s plavalcem s supervizijo mentorja. Sledi preizkus znanja za HIC (Halliwick Instructor Certificate). Z uspešno opravljenim preizkusom znanja pridobi udeleženec naziv inštruktor in lahko izvaja samostojno delo s plavalcem v vodi.

Prijava>>

Pošlji povpraševanje>
Nazaj>
    Ime in priimek:
*  Vaš e-poštni naslov:
    Splošni pogoji:

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke